Πράσινες μεταφορές στο κέντρο της Αθήνας από την DHL Express, με τα μοναδικά e-scooters Silence της Kosmoride

Η DHL Express και η Kosmoride ανακοινώνουν τη συνεργασία τους με την ένταξη 14 ηλεκτροκίνητων scooter Silence στο στόλο της Εταιρείας Ταχυμεταφορών τα οποία θα εξυπηρετούν παραλαβές και παραδόσεις στο κέντρο της Αθήνας.
 • DHL Express και Kosmoride ενώνουν τις δυνάμεις τους για μία πράσινη και αθόρυβη πόλη
 • Η Εταιρεία Ταχυμεταφορών εντάσσει στο στόλο της 14 ηλεκτροκίνητα scooter Silence
 • Η Kosmoride προάγει βιώσιμες λύσεις μικροκινητικότητας στο αστικό περιβάλλον

Η DHL Express και η Kosmoride ανακοινώνουν τη συνεργασία τους με την ένταξη 14 ηλεκτροκίνητων scooter Silence στο στόλο της Εταιρείας Ταχυμεταφορών τα οποία θα εξυπηρετούν παραλαβές και παραδόσεις στο κέντρο της Αθήνας. Συγκεκριμένα, τα escooters Silence είναι αθόρυβα, περιβαλλοντικά φιλικά, οικονομικά αποδοτικά και με υψηλά επίπεδα ασφάλειας τα οποία έρχονται ως απάντηση στην ολοένα αυξανόμενη ανάγκη για βιώσιμη μετακίνηση στο κέντρο της πόλης.

Ήδη ο σταθμός εξυπηρέτησης της DHL Express στο Σύνταγμα είναι επιχειρησιακά «πράσινος», αφού εκτός από τα νέα escooters η ευρύτερη περιοχή του κέντρου της Αθήνας εξυπηρετείται αποκλειστικά από ηλεκτρικό στόλο στον οποίο συμπεριλαμβάνονται δύο vans, ένα ηλεκτρικό ποδήλατο και ένα ηλεκτρικό τρίκυκλο. Σημειώνεται πως η συγκεκριμένη ενέργεια αποτελεί για την DHL Express Ελλάδας μέρος ενός ευρύτερου πλάνου με στόχο την πλήρη μετατροπή του ιδιόκτητου στόλου της σε ηλεκτρικό, μία επένδυση που έχει ήδη ξεπεράσει τα 2 εκατομμύρια ευρώ. Με το συγκεκριμένο πλάνο η Εταιρεία συμμετέχει ενεργά στον παγκόσμιο στόχο του Ομίλου Deutsche Post DHL για μηδενικές εκπομπές διοξειδίου του άνθρακα, έως το 2050.

Όπως δήλωσε σχετικά ο κος Δημήτρης Σταματίου, Operations Director DHL Express Ελλάδας «Ως Ηγέτης στον κλάδο των Ταχυμεταφορών, η πρωτοπορία αποτελεί βασικό άξονα της ανάπτυξής μας. Αυτή η νέα επένδυση αποτελεί ακόμη μία απόδειξη πως έχουμε ψηλά στην ατζέντα των προτεραιοτήτων μας τη βιώσιμη ανάπτυξη, η οποία αποτελεί και βασική δέσμευση για τον Όμιλο Deutsche Post DHL παγκοσμίως. Με αίσθημα ευθύνης λοιπόν η DHL Express Ελλάδας συμμετέχει ενεργά σε αυτή την αναγκαία όσο ποτέ στρατηγική δέσμευση του Δικτύου μας και είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που σε αυτή την προσπάθεια έχουμε δίπλα μας συνεργάτες αξιόπιστους και κορυφαίους στο δικό τους κλάδο αντίστοιχα, όπως η Kosmoride στον τομέα της μικροκινητικότητας».

Από την πλευρά του ο Σταμάτης Μπογέας, Head of Kosmomove, δήλωσε σχετικά: «Στην Kosmoride έχουμε όραμα και στόχο να επιταχύνουμε την ανάπτυξη και εδραίωση της μικροκινητικότητας στην Ελλάδα εμπνέοντας τον κόσμο να υιοθετήσει ένα νέο μοντέλο μετακίνησης. Ευχαριστούμε θερμά την DHL για την εμπιστοσύνη που δείχνει στην Kosmoride για την επιλογή της ως συνεργάτη μικροκινητικότητας και τη συγχαίρουμε για την ουσιαστική και έμπρακτη συμβολή της στην περαιτέρω ανάπτυξη της βιώσιμης μετακίνησης στο αστικό περιβάλλον. Η ηλεκτρική μικροκινητικότητα ήρθε για να μείνει και να αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε την καθημερινή μας μετακίνηση είτε αφορά μεγάλους οργανισμούς όπως η DHL, είτε μικρότερες επιχειρήσεις, είτε φυσικά πρόσωπα. Με τα e-bikes και e-scooters καλύπτεται αποτελεσματικά η εξυπηρέτηση των αναγκών μετακίνησης με θετική επίπτωση για το περιβάλλον και τις πόλεις μας. H Κosmoride είναι το hub της ηλεκτρικής μικροκινητικότητας στην Ελλάδα και καλεί το κοινό να επισκεφτεί ένα από τα καταστήματά της για να δει από κοντά τα κορυφαία ηλεκτρικά ποδήλατα και τα e-scooters της Silence και να ζήσει την εμπειρία ενός test ride.»

Από το 2020, η Kosmoride έχει εισέλθει δυναμικά στην αγορά της Μικροκινητικότητας στην Ελλάδα, με καταστήματα σε Μαρούσι, Γλυφάδα, Θεσσαλονίκη, Ιωάννινα, Λάρισα, και Πάτρα, διαθέτοντας τις κορυφαίες μάρκες e-bikes στον κόσμο, καθώς και τα μοναδικά Silence e-scootes. Περισσότερες πληροφορίες είναι διαθέσιμες στο νέο e-shop της Kosmoride στο kosmoride.gr και στη σελίδα της Silence https://silence.kosmoride.gr/.

Δημοφιλή tags

Social Media

Δημοφιλή άρθρα

Μάθετε τα τελευταία νέα

Εγγραφή στο Newsletter μας

Nέα

Σχετικά άρθρα

Πώς λειτουργεί ένα ηλεκτρικό ποδήλατο;

Η ανακάλυψη του ποδηλάτου αποτελεί ένα θαύμα της μηχανικής. Η εξέλιξή του, όμως, σε ηλεκτρικό θα αποτελέσει (αν και έχει αρχίσει ήδη να συμβαίνει) ένα θαύμα για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη.

e-Bikes

Προτεινόμενα προϊόντα

 • LiV Amiti E+ 2

  LiV
  Χαρακτηριστικά
  YAMAHA SyncDrive Sport - 250W - 70Nm
  GIANT EnergyPack 500Wh
  Shimano CS-HG200, 11-36T, 9-Speed
  27,5'' - 27,5''
 • DUCATI MIG-S

  DUCATI
  Χαρακτηριστικά
  SHIMANO Steps E8000 - 250W - 70Nm
  SHIMANO - 630Wh
  SRAM SX 12 speed
  Thok e-plus - 29” - Thok e-plus - 27,5”
 • STROMER ST1 LCI

  STROMER
  Χαρακτηριστικά
  CYRO Drive II - 670W - 35Nm
  BQ-983
  Stromer 9-Speed 11-42 by Microshift
  Stromer 27.5 x 30 by Alexrims - Stromer 27.5 x 30 by Alexrims

No products to compare
TEST RIDE
Κάνε ένα Test Ride!

Συμπλήρωσε την παρακάτω φόρμα και κλείσε ραντεβού για ένα TEST RIDE. Απόκτησε το νέο σου e-Bike με:

 • Άτοκες δόσεις
 • Επιδότηση 40% της αξίας του e-Bike μέσω του προγράμματος “Κινούμαι Ηλεκτρικά”
 • Εγγύηση μέχρι 5 χρόνια
 • Ασφαλιστική κάλυψη
 • After Sales Service από εξειδικευμένο προσωπικό
  ΑΜΕΣΗ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ
  Αφαίρεση της επιδότησης στο ταμείο!

  Στην Kosmoride, αντί να πληρώσεις ολόκληρη την τιμή του e-Bike και να περιμένεις έως και πάνω από 1 χρόνο,
  για να πιστωθεί το ποσό της κρατικής επιδότησης στον λογαριασμό σου,
  σου την αφαιρούμε άμεσα τη στιγμή της πληρωμής στο ταμείο!

  Χρειάζεται μόνο ένα επιπλέον βήμα.
  Μία Υπεύθυνη Δήλωση Εκχώρησης Είσπραξης.

  meta

  subsidy
  Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα και ένας e-Bike Expert θα επικοινωνήσει μαζί σας για να σας βοηθήσει σε κάθε σας βήμα.